Zonnenpanelen Installaties

A.H. Duynker Elektrotechniek heeft zich ook gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnepanelen. In Nederland schijnt de zon voldoende om zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar en er komen nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam. Zonnepanelen wekken zonnestroom op.

Techniek


De omzetting van licht naar elektrische spanning heet een fotovoltaïsche reactie (in Engels photo voltaic). Daarom spreken technici vaak over een PV-systeem. PV-cellen zetten licht om in elektriciteit. PV-cellen zijn geruisloos, veilig, nagenoeg onderhoudsvrij en kunnen onopvallend worden geïntegreerd.
Een compleet zonne-energiesysteem bestaat naast de zonnepanelen uit een draagconstructie, kabels, connectoren en een omvormer. De omvormer zet de opgewekte gelijkspanning van de zonnepanelen om in 230 volt wisselspanning, zodat deze direct kan worden gebruikt. 


Rendement


Het huidige rendement van een PV systeem is zodanig dat elke m² zonnepaneel jaarlijks zo’n 140 kWh aan elektriciteit oplevert. 20 tot 25 m² zonnepaneel staat ongeveer gelijk aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van een huishouden of voor 20 computers.